Intuïtie.. wat is dat?

Moon Geen categorie

Ieder mens heeft intuïtie. Ook ieder dier heeft intuïtie maar dan meer in de vorm van instinct. Instinctief reageren is een primitieve vorm van intuïtie. Wat is nou eigenlijk precies intuïtie?
Het is een gevoel zonder woorden dat zich in een keer aan je openbaart of je laat voelen. En dat gevoel is soms zo sterk dat je meteen de drang voelt om daarnaar te handelen.

Als je het volgt, volg je het zonder dat je precies weet waarom. Het lijkt op dat moment wel iets doen zonder erbij na te denken. Het komt in je op en je volgt dat gevoel. Ook weet je eigenlijk vaak op dat moment niet waarom je het doet, dat blijkt pas achteraf. En in sommige gevallen weet je dán zelfs niet waarom je het hebt moeten doen maar het voelde gewoon goed om het te doen. Herken je dat?

Intuïtie komt uit ons hogere Zelf vandaan. Je hebt de vrije wil om het op dat moment te volgen. Als je het niet doet, is de kans ook voorbij. Je intuïtieve ingeving van dat moment gaat dan verloren in de tijd. Dus je hebt niet de tijd om erover na te denken. Dat is bij intuïtie ook niet de bedoeling.

Om je intuïtie te vertrouwen moet je een stuk onthaast, vertraagd zijn. Als je een vluchtig leven leidt, herken je het niet. Het is iets dat zomaar in je opkomt en ook zo weer weg is. Als je er echter voor kiest om je intuïtie vaker te volgen, zul je merken dat je nooit fout hebt gedaan. Het dient namelijk een hoger bewustzijn. Herken je dat?

Niet iedereen durft zijn intuïtie te vertrouwen. Mensen die erg wantrouwend zijn en/of veel vanuit hun hoofd leven, of controle freaks zijn durven en kunnen dit niet. Ons hoofd is niet zo slim of beter gezegd wijs, als onze intuïtie.

Heb jij een mooi verhaal als voorbeeld van dat hij/zij zijn of haar intuïtie heeft gevolgd?

Intuïtie kan ook een levenswijze zijn. Er zijn mensen die daarop blindelings vertrouwen. Dit zijn de intuïtieve mensen onder ons. Mensen met een sterk ontwikkeld gevoelsleven. Ben jij er zo eentje?

Ik wel!

Ik zeg doen: volg je intuïtie, deze is vele malen slimmer / wijzer dan je verstand…..

Namasté,

Moon